equiteacher / equitrainer: Gemak dient mens en dier

Gemak dient de mens, en dankzij de immer voortschrijdende technologische ontwikkelingen wordt ook nadrukkelijk met het belang van het dier rekening gehouden.
De oortjes, die steeds vaker te zien zijn en in officiële termen te boek staan als hippische instructiesystemen, zijn plezierig voor zowel ruiter als paard.
Instructeurs, die hun stem moeten verheffen om de leerlingen te bereiken, zijn van een uitstervend ras.
De elektronica neemt hun plaats over, het komt de rust in en rond de ring en daarmee tevens de zo gewenste concentratie ten goede.
Sennheiser is al jarenlang een geliefd leverancier.
Ondertussen heeft equiteacher / equitrainer ook een instructiesysteem ontwikkeld, een goedkopere variant die circa éénderde van de door Sennheiser gehanteerde prijzen kost.
Die set, biedt vele mogelijkheden. Alles tezamen, en na bestelling snel thuis geleverd in een mooi koffertje, bedragen de kosten 459 euro en dat is inclusief btw.

De Sennheiser-oortjes kosten 1200 euro, dat is veel geld. Onze variant is evenzogoed geschikt voor de doelgroep waarop wij mikken. Die bestaat uit: professionals en professionele hobbyisten.Overigens willen wij klanten niet dwingen om voor equiteacher / equitrainer te kiezen. Want veel mensen werken al jaren lang met volle tevredenheid met Sennheiser en dat moet men dan ook vooral blijven doen.De naam Sennheiser is al meer dan 60 jaar hét synoniem voor producten van topkwaliteit en de beste maatwerk oplossingen voor elk aspect van de opname, transmissie en
reproductie van geluid. Het bedrijf biedt een zeer compleet assortiment van microfoons, hoofdtelefoons, draadloze microfoonsystemen, conferentie en rondleidingsystemen voor geluidstoepassingen in tal van branches. De middelgrote onderneming - gerund door de eigenaars van het familiebedrijf en met wereldwijd meer dan 1500 medewerkers in dienst heeft haar hoofdkwartier in het Duitse Wedemark, nabij Hannover.

Sennheiser heeft vier productieafdelingen. Twee in Duitsland, één in Ierland en de één in de Verenigde Staten. Het wereldwijde netwerk van verkoopfilialen en betrouwbare verkooppartners zorgt ervoor dat Sennheiser nauw in contact blijft met haar klanten en op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in de markt.

Dank zij de grote Research & Deve- lopment afdeling in Duitsland en een R&D-kantoor in Californië slaagt Sennheiser erin haar technologische voorsprong te behouden. De verschillende patenten en bekro- ningen, waaronder een Oscar, een Emmy, een Grammy en twee Duitse Industry Innovation Awards zijn het bewijs van het innovatieve dyna- misme van deze onderneming. Sennheiser Benelux is de importeur van de audio-producten die onder dezelfde naam op de Benelux markt

worden gebracht. naast de eigen Sennheiser Group merken (Senn- heiser, Sennheiser Communications, neumann, klein + Hummel), vertegenwoordigt Sennheiser Benelux ook een aantal 3rd party brands. Dealers, distributeurs, verhuurders, wederverkopers en zakelijke gebruikers uit de gehele nederlandse en Belgische markt kunnen voor alle produkten bij Sennheiser terecht, er zijn kantoren in Almere en Zellik.

Goede resulTaTenVoor Sennheiser in de hippische wereld maar een klein onderdeel van hun totale produkt’.Dat wordt bevestigd door marc Rood-veldt, product communication manager van het hoofdkantoor van Sennheiser dat in Almere is gevestigd. ’equiteacher / equitrainer is geen directe concurrent van ons, maar ik zie dat ze zich specifiek richten op deze markt, zo verklaarde hij.De equiteacher / equitrainer wordt op verschillende internetfora met enthousiasme ontvangen. We leveren een prima prijskwaliteitsverhouding

De commentaren geven hem gelijk. De ontvangst wordt binnen een straal van 60 meter als goed tot uitstekend’ gekenmerkt. Hinder van omgevingsgeluiden is er niet. Afstanden voldoende voor een Grand Prix-piste, vertelt de website. De leerling verplaatst zich voortdurend in een piste en veelal in een storende omgeving. medegebruikers van de piste, tractors, luidsprekers en toeschouwers bezorgen afleidingen en beperken

de communicatie tussen instructeur en amazone/ruiter. Een goede, ononderbroken communicatie is uiteraard noodzakelijk om het bekomen van goede resultaten.Het produkt wordt inmiddels door tal van topruiters gebruikt. In nederland maken onder andere Anky van Grunsven, Imke Schellekens-Bartels, mischa koot, Emmelie Scholtens en lotje Schoots er gebruik van. maar ook vele buitenlandse dressuurspecialisten hebben equiteacher / equitrainer ontdekt.

Voor iedereen De equiteacher / equitrainer bestaat uit twee kastjes, één zender en één ontvanger. De instructeur praat en legt uit, de leerling luistert en voert uit. Zonder dat de wind de stem vervormt, zonder dat er allerlei omgevingslawaai ontstaat. mét opvallend gemak, want equiteacher / equitrainer is door iedereen te gebruiken.En niet voor slechts één persoon, maar in de praktijk kan de instructeur liefst zestien leerlingen tegelijk bedienen.Door aan een simpel knopje te draaien, kun je kiezen uit zestien kanalen.Vrijuit bewegen is ook geen probleem, want de kastjes kunnen eenvoudig aan de kleding worden bevestigd. Een handzame, zogeheten dasspeldmicrofoon doet zijn werk. Het oorschelpje, waardoor de leerling de geluiden ontvangt, is al even praktisch. mensen met grote oren of mensen met kleine oren, dat maakt geen enkel verschil.Heeft de equiteacher / equitrainer zijn werk gedaan, dan kan het kastje in een oplader worden gestoken. De bijbehorende batterijen kunnen, mits volledig opge laden, vervolgens ruim acht uur dienst doen.Je kunt dus een hele dag binnen in de manege of buiten in de bak hiermee aan de slag.De configuratie werkt met gewone 1.5V (AAA type batterijen en staat een continu werking toe. Discreet, doelgericht en zonder hinder van omgeving, zo is het thema.